Praha

Udělali jsme si malý výlet do Prahy, stejně jako v loňském roce v tuto dobu.

Tentokrát jsme se moc nehnali do centra....a díky tomu mohu všem doporučit výlet do nedaleké vesničky Ostrá u Lysé nad Labem. Nachází se tam centrum řemesel, zahrad a já bych to souhrnně nazvala středověká vesnička Botanicus web zde.

Všechno je tam prostě stylové. U vchodu si vyměníte peníze za groše, jediné platidlo v této vesničce. Za groše si pak můžete vyzkoušet různé lidové tvoření - výrobu svíčky, mýdla, výrobu panenky, broušení kamenů. 

U mě naprosto vedla Hodovna...skvělá a stylové jídlo, které dostanete na kusu dřeva (ten papírový tácek, jakobych neviděla :) i příbor byl stylový. Za porci pečených brambor s omáčkou nebo dipem, chcete-li dle vašeho výběru dáte 1 groš = 10 kč. Koláček stál také 10 kč - tato cenová politika nás tedy úplně omráčila.

Za vesničkou jsou krásné zahrady, se sochami, bludištěm a ještěrkami.

Ve vesničce se pravidelně konají různé akce. 


Po cestě jsme se ještě stavili v Lysé nad Labem, kde je krásný zámek. Na prohlídce jsme nebyli, ale v zámeckém parku je druhá největší sbírka Braunových soch. Jak jsme se později dozvěděli, ne přímo od Brauna, ale od jeho žáka. Každopádně moc hezké.

Určitě doporučuji zavítat na výlet!



Komentáře

Okomentovat

Děkuji za váš komentář :)

Oblíbené příspěvky